Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bolsevizmus agyontapos mindent, amit évezredek munkájáva
  2012-10-30 16:40:36, kedd
 
 
A bolsevizmus agyontapos mindent, amit évezredek munkájával alkottak

2012. október 29. 17:50
Ifj. Tompó László - Hunhír.hu

Hetvenegy éve, 1941. október 29-én hunyt el Budapesten Huszár Károly néhai miniszterelnök, két világháború közötti nemzeti-keresztény értelmiségünk mára csaknem teljesen elfeledett ideológiaközvetítőinek egyike, aki beszédeiben és könyveiben leginkább legközismertebb kirekesztőink és a képükre termett marxizmus, szociáldemokrácia s a merkantilista uzsorapolitika igazi arculatát, továbbá a szabadkőművesség és a bolsevizmus kulisszatitkait fedte fel.
Ugyanakkor számos tanulmányában szociális kérdéssel is foglalkozott katolikus szemszögből, aforisztikus igazságaival nemzedékeket nevelve, mindenekelőtt arra, hogy a bolsevizmusban 'a tömeg a fő, a névtelen agy, szív és lélek nélküli mechanizált Gólem'.

1882. szeptember 10-én született az alsó-ausztriai Nussdorfban. Középiskolai tanulmányait Ischl-ben és Szatmáron végezte, majd a tanítói oklevél megszerzése után Baján lett néptanító, azután a keresztényszocialista ,,Néppárt" című lapot szerkesztette két évtizeden át és az ,,Alkotmány" című lap munkatársaként írásaiban szociális kérdésekkel foglalkozott, továbbá a katonaság választójogáért, a hadikárosultak- és rokkantak, özvegyek, árvák megsegítéséért és a hadseregszállítási visszaélések ellen küzdött. 1910-ben a sárvári választókerületben néppárti programmal képviselő lett. 1918-ban nagyrészt általa sikerült a Néppárt Keresztényszocialista Párttá szervezése. 1919-ben, a 133 nap alatt börtönbe vetették, ahonnan ötheti fogság után Ausztriába menekült, míg csak József főherceg meg nem hívta a bolsevizmus bukása után a Friedrich István vezette kormányba kultuszminiszternek.

Amint az életét mindmáig legrészletesebben ismertető, Dr. Szentmiklóssy Géza szerkesztette Magyar Feltámadás Lexikona (1930) írja, fő tevékenysége ,,a magyar iskolák megtisztása volt a bolsevista tanügytől", majd kül- és belpolitikai életünk stabilizálása, így ,,a Clark-féle tárgyalások idején a politikai pártok elfogadták kibontakozási tervét s annak alapján koncentrációs kormány alakult, amelynek az alkotmányos élet helyreállítása volt a feladata": ennek elnökeként ,,kiíratta az első nemzetgyűlési választásokat, melyek nagy többséget biztosítottak a keresztény politikának", s indítványára lett Horthy hazánk kormányzója: ezután visszalépett a miniszterelnökségtől, de közéletünkben a sárvári választókerület képviselőjeként, a kormánytámogató Keresztény Nemzeti Egyesülés Pártja elnökeként és a második nemzetgyűlés alelnökeként továbbra is részt vett, valamint országos mozgalmat szervezett és ösztöndíjakat szerzett a szegény sorsú magyar tehetségek felkarolására, sőt 1930-ben az egész éves Szent Imre ünnepségek lebonyolításából is kivette döntő részét. 1928-ban végleg lemondott mandátumáról, amikor is az újonnan felállított Országos Társadalombiztosítási Intézet elnöke lett, 1934-ben pedig teljesen visszavonult politikai életünktől, miközben a világi apostolokat egyesítő Actio Catholica országos elnökeként tevékenykedett.

Legfőbb művei nemcsak páratlan kortörténelmi dokumentumok, hanem ideológiaközvetítő alapművek is, melyekből leginkább legközismertebb kirekesztőink és a képükre termett marxizmus, szociáldemokrácia s a merkantilista uzsorapolitika igazi arculatát fedte fel (Zsidó méreg. A Talmud népies ismertetése (1902), Korunk sebe és a nyomor vámszedői (1903), Szózat a keresztény munkásokhoz (1903), továbbá a szabadkőművesség (A szabadkőművesség nemzeti veszedelem (1911), 5000 szabadkőműves névsora. Adalék a titkos politikai pártok történetéhez (1920) és a bolsevizmus kulisszatitkait (A proletárdiktatúra Magyarországon (1920), Az égő Oroszország (1926): ő szerkesztette végül az 1930-as Szent Imre ünnepségekről készült díszalbumot (1930), ugyanakkor számos tanulmányában továbbra is foglalkozott szociális kérdéssel katolikus szemszögből (A katolikus akció szociális gondolatai (1934), Krisztus kopogtat a gyárak kapuján (1934), Lehet-e még segíteni az emberiségen? (XI. Piusz pápa szociális útmutatása a ,,Quadragesimo anno"-ban (1934)).

Azok közé tartozott, akik ha nem is voltak korszakos ideológiaformálók, annál inkább azok közvetítői, akiknek nemcsak az írás, hanem a szónoklás hatalma és a fedhetetlen erkölcsiség is megadatott, olyannyira, hogy kortársai közül Nyisztor Zoltán egyenesen így vallott ebbeli szerepéről (Vallomás magamról és kortársaimról, 1974): ,,Igazi népszónok volt", Haller István vallás- és közoktatásügyi miniszter kortársával szemben ugyan ,,távolról sem olyan mély, egyéni és sziporkázó, de népiesebb és melegebb", aki ráadásul épp erkölcsi tisztasága és fölénye folytán - ha ki is szorult a Bethlenék által elposványosított keresztény politikából -
,,megmaradt mindig a jövendő emberének, a katolicizmuson belül pedig, ami neki valóban szívügye volt, mindig vezető pozíciót foglalt el és köztiszteletnek örvendett haláláig".

Aforisztikus igazságaival nemzedékeket nevelt mindenekelőtt arra, hogy a bolsevizmusban ,,a tömeg a fő, a névtelen agy, szív és lélek nélküli mechanizált Gólem", amint erről leginkább 1945-ben azonnal indexre került, alighanem Arthur Koestlernél , George Orwellnél és Alekszandr Szolzsenyicinnél is mélyebben szántó műve, ,,Az égő Oroszország" alábbi három bekezdése is tanúskodik.

,,A bolsevizmus nem törődik az egyénnel, mindent alárendel a sokaságnak. A tömeg a fő, a névtelen agy, szív és lélek nélküli mechanizált Gólem. Agyontapos mindent, amit évezredek munkájával alkottak, a szellem nélküli vadállat szemben áll az emberi civilizáció minden értékes alkotásával, és mint egy dühöngő őrült, lerombolni igyekszik mindazt, amit a legnagyobb egyéniségek alkottak.A kommunizmus öntudatos, lelki életet élő emberek helyett gondolkodni nem tudó és már nem is akaró automatákat, kollektív gépembereket nevel. A bolsevizmus elmélete nem orosz eredetű, az európai modern korszellem salakterméke. A nyugati lázbeteg kultúra végső elfajulása a bolsevizmus, amely csak az orosz szociális viszonyok között tudott kifejlődni. A modern ateista világszemlélet, a vallási alaptól megfosztott kultúra, a materialista individualizmus konzekvens eredménye: a leninizmus. A bolsevizmus nemcsak a beteg orosz társadalom és az orosz cári uralom ellen irányult, hanem a kereszténységet levetkőzött kultúrvilág lelki krízise és az emberiség egyik legnagyobb szellemi válsága is. A kommunizmus az ő teoretikusaival, mint tömegeivel valóságos új vallás, a nagyon sokféle orosz szekták egyike. Ellenvallás a szó legszorosabb értelmében. Bibliája, a ,,Kapital", szobrokat állít apostolainak és Lenin bebalzsamozott múmiája előtt keresztet vet. A gyűlölködő gonoszság hitvallása. Lelkiismeret, erkölcs, szelídség ismeretlen fogalmak, mert bénítólag hatnának destruktív munkájukra. A világforradalom sikere a legfőbb szempont. Rágalom, hazugság, gyilkolás, csalás, hamisítás, tömegmészárlás megengedettek ennek érdekében."




http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=58797
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szabadkőművesség, szolzsenyicinnél, lebonyolításából, elposványosított, individualizmus, legközismertebb, világforradalom, kormánytámogató, képviselőjeként, választójogáért, kulisszatitkait, köztiszteletnek, választókerület, kereszténységet, teoretikusaival, uzsorapolitika, bebalzsamozott, helyreállítása, bolsevizmusban, magyarországon, tevékenykedett, miniszterelnök, világszemlélet, katolicizmuson, megsegítéséért, tömegmészárlás, munkatársaként, közoktatásügyi, hadikárosultak, kirekesztőink, mindenekelőtt, megengedettek, koncentrációs, szerkesztette, ünnepségekről, tanulmányában, bolsevizmus agyontapos, képükre termett, merkantilista uzsorapolitika, bolsevizmus kulisszatitkait, alsó-ausztriai Nussdorfban, tanítói oklevél, katonaság választójogáért, bolsevizmus bukása, életét mindmáig, magyar iskolák, bolsevista tanügytől”, politikai pártok, alkotmányos élet, első nemzetgyűlési, keresztény politikának”, sárvári választókerület, Tompó László, Budapesten Huszár Károly, Néppárt Keresztényszocialista Párttá, Friedrich István, Szentmiklóssy Géza, Magyar Feltámadás Lexikona, Keresztény Nemzeti Egyesülés Pártja, Szent Imre, Országos Társadalombiztosítási Intézet, Actio Catholica, Nyisztor Zoltán, Haller István, Arthur Koestlernél, George Orwellnél, Alekszandr Szolzsenyicinnél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  A Föld napja  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  Alvó cica  A Mester kezének érintése  Amit átélünk,  Különös!  Nehezen engedem  György napra  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Pillangó  Maradék idő  Facebookon kaptam  Jó éjt  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Emlék  Szép estét  A Föld napja  Környezetvédelem  Amit átélünk,  Az udvariasság alapja: önismer...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Ha így haladunk...  A Gömb  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ünnepelj csak  Pillangó  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Az udvariasság alapja: önismer...  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Pillangó  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van 
Bejegyzés Címkék
bolsevizmus agyontapos, képükre termett, merkantilista uzsorapolitika, bolsevizmus kulisszatitkait, alsó-ausztriai Nussdorfban, tanítói oklevél, katonaság választójogáért, bolsevizmus bukása, életét mindmáig, magyar iskolák, bolsevista tanügytől&#8221, politikai pártok, alkotmányos élet, első nemzetgyűlési, keresztény politikának&#8221, sárvári választókerület, kormánytámogató Keresztény, második nemzetgyűlés, szegény sorsú, egész éves, újonnan felállított, világi apostolokat, nyomor vámszedői, keresztény munkásokhoz, szabadkőművesség nemzeti, titkos politikai, proletárdiktatúra Magyarországon, 1930-as Szent, katolikus akció, gyárak kapuján, szónoklás hatalma, fedhetetlen erkölcsiség, jövendő emberének, katolicizmuson belül, bolsevizmusban &#8222, szellem nélküli, emberi civilizáció, dühöngő őrült, legnagyobb egyéniségek, kommunizmus öntudatos, bolsevizmus elmélete, európai modern, nyugati lázbeteg, orosz szociális, modern ateista, vallási alaptól, materialista individualizmus, bolsevizmus nemcsak, beteg orosz, orosz cári, kereszténységet levetkőzött, emberiség egyik, nagyon sokféle, gyűlölködő gonoszság, világforradalom sikere, legfőbb szempont, szabadkőművesség, szolzsenyicinnél, lebonyolításából, elposványosított, individualizmus, legközismertebb, világforradalom, kormánytámogató, képviselőjeként, választójogáért, kulisszatitkait, köztiszteletnek, választókerület, kereszténységet, teoretikusaival, uzsorapolitika, bebalzsamozott, helyreállítása, bolsevizmusban, magyarországon, tevékenykedett, miniszterelnök, világszemlélet, katolicizmuson, megsegítéséért, tömegmészárlás, munkatársaként, közoktatásügyi, hadikárosultak, kirekesztőink, mindenekelőtt, megengedettek, koncentrációs, szerkesztette, ünnepségekről, tanulmányában, nemzetgyűlési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.